PLOV

Milli mətbəx PLOV Azərbaycan mətbəxi çox zəngindir və Qafqazda ən maraqlı mətbəxlərdən biridir.  Azərbaycanın milli mətbəxi ət və tərəvəzdən hazırlanan müxtəlif yeməklərə malikdir.
Lakin,  Azərbaycan milli mətbəxinin şah yeməyi plovdır. Buna görə Azərbaycanda təxminən 50 növ plov var. Azərbaycan mətbəxinə daxil olan plovların əsas tərkib hissəsi əlbəttə ki, düyüdür.

Azərbaycan plovlarının  dadının əsas sirri bütün komponentlərinin ayrı-ayrılıqda hazırlanmasıdır. Plov ət, toyuq, müxtəlif göyərti və tərəvəz, qoz, şabalıd, quru meyvə və s. ilə bişirilir. 

Plov Azərbaycan mətbəxinin şahıdır və hər bir mühüm hadisə hadisələrdə, bayramlarda süfrələrdən əskik olmur.